Menu Close

Hónap: 2021 április

Nőtt az Apple és a OnePlus márkahűsége a többi gyártóval szemben

Egy új felmérés azt sugallja, hogy az Apple iPhone márkahűsége nőtt, mivel az Android-felhasználók kevésbé hűek voltak eszközgyártóikhoz és hajlandóbbak áttérni egy másik márkára.

A SellCell által 2021 márciusában korábban elvégzett felmérésben több mint 5000 olyan okostelefon-felhasználó vett részt, akik a legnépszerűbb kézibeszélő márkák különböző modelljeinek tulajdonában voltak. Az eredmények arra utalnak, hogy az iPhone-felhasználók hűségesebbek és kevésbé hajlandók áttérni egy másik márkára, mint az androidot használó társaik.

Milyen telefont vennél legközelebb?

Az Apple iránti márkahűség minden idők legmagasabb szintjét, 92% -ot érte el, szemben a SellCell-felmérés 90,5% -ával, 2019 ugyanebben az időszakában. Ugyanebben az időszakban a Samsung márkahűség 85,7% -ról 74% -ra esett vissza 2019-ben. A SellCell eredményei szintén jelzik, hogy az iPhone-felhasználók mintegy 18% -kal “hűbbek” az Apple ökoszisztémájához, mint a Samsung tulajdonosai.

Míg az iPhone-felhasználók mindössze 8,1% -a nyilatkozott úgy, hogy másik márkára szeretne váltani, a Samsung-felhasználók mintegy 26% -a jelezte, hogy a következő okostelefon-frissítéssel átugrik. E potenciális váltók közül 53% mondta, hogy iPhone-t vásárolna. Az eredmények azt mutatják, hogy a váltók 31,5% -ának elsődleges oka a magánélet.

A válaszadók csekély többsége, 46,6% azt is elmondta, hogy …