Menu Close

Érdekes készüléknek ígérkezik a Samsung M53

A Samsung csendben bemutatta legújabb olcsó okostelefonját, a Galaxy M53 5G-t. Az előlapon az A53 5G-vel vannak hasonlóságok, hasonló szegélyekkel és lyukasztott szelfikamerával.

Az új telefon a Samsung mobilsajtó weboldalán jelent meg jó minőségű renderekkel és teljes specifikációval, a drágább testvéreknek adott szokásos fanfár nélkül. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az M53 5G sok mindent tud, a show sztárja pedig a lenyűgöző 108 megapixeles kameraérzékelő.

Ami a dizájnt illeti, úgy tűnik, a telefon a Galaxy M33 5G-től kölcsönzi a kamera elrendezését, amely nagyon hasonló az elhelyezés, a bütyök mérete és a LED-villanóegység tekintetében.

Samsung Galaxy M53 Kijelző

Belül azonban egészen más a helyzet, A képernyő egy 6,7 hüvelykes Super AMOLED+ panel, FHD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával. A kijelző specifikációi megegyeznek az A73 5G-n találhatóakkal, amely történetesen 108 megapixeles főkamerával is rendelkezik.

A készülék dobogó szíve egy okta-core processzor, amelynek két magja 2,4 GHz-en, hat magja pedig 2 GHz-en fut. A Samsung nem nevezte meg a chipsetet a listáján, de gyaníthatóan a MediaTek Dimensity 900-as lapkakészlete lesz. Ehhez párosítva az M53 6 GB RAM-nak és 128 GB fedélzeti tárhelynek ad otthont. További tárolási igények esetén akár 1 TB-os microSD-kártyákat is támogathat.

Az akkumulátor egy erős 5000 mAh-s csomag, és támogatja a 25 W-os gyorstöltést. Alapból Android 12 operációs rendszert futtat, és támogatja a Bluetooth 5.2-t, a kétsávos Wi-Fi-t, valamint – ahogy a neve is sugallja – az 5G-kapcsolatot.

Sajnos az árakat és az elérhetőséget még nem hozták nyilvánosságra. Ha az elődje bármi, hogy menjen, bár, mi lehet látni, hogy jóval a £ 400 / $ 500 mark, és ez úgy hangzik, mint egy repedés ajánlatot nekünk.