Menu Close

Huawei Watch Gt teszt

Az első két Huawei Watch termék az Android Wear operációs rendszer kezdeti sikerének nagy részét képezte, így meglepetésnek bizonyult, amikor a vállalat távol tartott a Google hordható platformjáról a Huawei Watch GT számára.

Ehelyett a vállalat úgy döntött, hogy saját szoftvereit használja a legújabb smartwatch-hez, amely úgy tűnik, hogy a Wear OS-hez szomszédos Huawei Watch 2-t külön terméksorban, nem pedig a „Huawei Watch 3” -nak.

Okosóra kialakítása

A Huawei Watch GT-nek két változata van, amit tudnod kell, és a Huawei Sportnak és a Classicnak hívja őket.

Amikor először megjelent, nehéz volt megtalálni a drágább klasszikus verziót. Most már sokkal könnyebb megtalálni, de tapasztalataink szerint gyakran találtuk, hogy a kiskereskedők nem hivatkoznak rájuk kifejezetten a Sport és a Classic nevükkel. Az a módja, hogy megmondja, hogy melyik verziót nézzük, a Sport testváltozat, míg az ezüst test a Classic.

Az eredetileg az Egyesült Királyságban 2018 novemberében jelent meg, az órájuk a Sport változatban 199 fontot tartalmaz, de gyakran láttuk az árat 160 fontot. A Classic körülbelül 220 font körüli költséget jelent, de újra megvásároltuk a £ 40-nél kisebb, de 180 fontot.

Az USA-ban élő személyek hamarosan megvásárolhatják a Huawei Watch GT-t is. Ez február 19-én kerül értékesítésre, és a Sport kiadás 199,99 dollárba kerül. A klasszikus változat 229,99 dollár előre megrendelésre kerül.

Specifikációk és teljesítmény

A Huawei Watch GT pontossága jelenleg egy kicsit tisztázatlan. A cég korábbi okostelefonjait a Qualcomm hordható chipsetjei táplálták, de ez nem tűnik a hordozható készülékek legújabb iterációjának.

Ehelyett a Huawei választotta saját rendszerét a motorháztető alatt, és a cég által kínált pontos lapkakészlet itt nem volt egyértelmű.

Amikor elkezdtük tesztelni a Huawei Watch GT-t a 2018 végén lezajlott elindításakor, úgy találtuk, hogy hajlamos a dadogásra és lassan indítani az alkalmazásokat, de a dolgok jelentősen javultak a teljes kiadás során. Mindent simán mozog az ujj alatt, és soha nem vártunk arra, hogy egy adott alkalmazás induljon.
Jelenleg nem várjuk el, hogy hivatalosan is elinduljon Ausztráliában, bár ez idővel változhat, és vannak olyan harmadik felek kiskereskedői, ahol meg lehet vásárolni az órát. Megfigyeltük, hogy 320 dollár körüli áron vásárolták.

Akkumulátor élettartam és ítélet

Az akkumulátor élettartama az, ahol a Watch GT valóban izgalmas. Huawei úgy véli, hogy ez az óra csaknem egy hónapig tarthat egyetlen díj ellenében, és pontosan azt találtuk, hogy a tesztünk során a GT kb.

Ezután feltöltöttük az órát, és 10 napos szilárd használat után azt találtuk, hogy még mindig 72% maradt a tartályban.

Figyelembe véve a Huawei 2-es órát, néhány naponta egyszer kell feltölteni, ez komoly lenyűgöző stat. Néhány más okostelefon is hasonló ideig tarthat, de ez nem valami ok, ami minden intelligens karosszékben elérhető.

A kilométered természetesen változik attól függően, hogy milyen funkciókat használsz. A Huawei becslései két hétre vonatkoznak a vegyes felhasználásra, de csak a nap körül, a GPS funkció teljes körű használatával.

Nehéz nem összehasonlítani a Huawei Watch GT-t a vállalat korábbi smartwatch-erőfeszítéseivel, de a Huawei megpróbál valamit másképp tenni a GT-vel, és úgy tűnik, elérte a célját.

A Watch GT nem kínálja a legteljesebb funkcionalitású szoftvert, amit egy smartwatch-on láttunk, de az árat sokat számít.