Menu Close

Már hivatalos az iPhone 12 megjelenési dátuma

Az iPhone 12 az eddigi legnagyobb újításokat ígéri nekünk. Lássuk, mit tudunk eddig az Apple új telefonjairól.

A bemutató és a megjelenés dátuma

Már csak pár nap és végre megismerhetjük az új iPhone 12 készülékeket, az ígéretek szerint minden eddiginél hatalmasabb fejlesztések kerültek be az Apple új telefonjaiba. A hivtalos bemutató Szeptember 15.-re van kitűzve, azonban az értékesítés valószínűleg, csak novemberben kezdődik meg. A csúszás miatt nem tudjuk, hogy Magyarország belefér-e az értékesítés első körébe, de az eddigi tapasztalatok alapján az Apple telefonok, már Október első hetében megvásárolható lesznek itthon.

Az ütésálló iPhone tok

A különleges készülékekre természetesen az új iPhone tokok illeszkednek megfelelően. A készülék sarkai már nem lekerekítettek, amit anno az előző szériáknál megszokhattunk, hanem szögletesek, aminek személy szerint nagyon örülünk. Ez a dizájn választás sokkal jobb és biztosabb fogást ad az Apple telefonnak, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy törékenyebbé is teszi. Az eredeti állapot megőrzése érdekében fontos egy kellő ütésállóságú telefontok használata. Ezek kiválasztásánál pedig figyeljünk a kijelző védelmére is, mivel a kijelzőbe épített szkennerek miatt a csere csak Apple Store-ban megoldható elég borsos áron.

A telefonok külseje az iPhone 5-ös elődökre fog a legjobban hasonlítani, amik még sokkal szögletesebbek és keskenyebb Apple készülékek voltak, mint az azt követő iPhone generációk. Ez a klasszikus kinézet szerintünk komolyabb is teszi a telefont, mi nagyon szerettük az iPhone 5 alakját és most örömmel várjuk az iPhone 12 telefonok design változtatásait.

 

Megújult funkciók és tulajdonságok

Az iPhone 12 telefonok külalakja szakítani fog a több éve tartó formavilággal és egy teljesen új kinézetet terveztek a designerek az új Apple tefenokoknak. Emellett beépített 5G elérés is lesz a teefonokban, amik világszerte gyorsabb internetelérést tesznek lehetővé a felhasználóknak. Ezt személy szerint mi nagyon szeretjük, hiszen a telefont még jobban ki tudjuk majd használni ennek köszönhetően. Az Apple a várva várt A14 Bionic processzorral készíti az új iPhone 12 telefonokat és az iPad Pro 2020 készülékből megismert LiDAR camera is bekerül a Pro termékekbe.

A megújult iPhone 12 mindegyik modellje rendelkezni fog 5G kapcsolattal továbbá a Pro modellek LIDAR szenzort is kapnak a tökéletesebb képek készítése miatt. Különlegességnek számít, hogy a Pro modellek 120 Hz kijelzővel érkeznek, ha a kiszivárgott híreknek hihetünk, ami szintén egy jó kis fejlesztés az új iPhone 12 telefonokban.

Amit eddig tudunk

Várható Apple iPhone 12 készülékek

  • iPhone 12 (5.4 inches)
  • iPhone 12 Max (6.1 inches)
  • iPhone 12 Pro (6.1 inches)
  • iPhone 12 Pro Max (6.7 inches)

iPhone 12 Árak:

  • $649 (iPhone 12)
  • $749 (iPhone 12 Max)
  • $999 (iPhone 12 Pro)
  • $1,099 (iPhone 12 Pro Max)

Processzor: A14 Bionic (minden modellben)
Kijelző: OLED (minden modellben)

A fentiekből látszik, hogy 4 modellre számíthatunk amik különböző tudással és a hozzájuk illő árban fognak a piacra kerülni. Az árak elsősorban az amerikai piaci várakozásokat mutatják, itthon lehet hogy ezektől valamennyire eltérő számokat fogunk látni.

A kamerák elhelyezésének a változtatására is számíthatunk, főleg azoknál a készülékeknél ahol a LiDAR-szkenner is beépítésre kerül. Emiatt az Apple a legújabb iPhone tokokat is elkezdte gyártani már, amik a szokásos átlátszó, bőr és színes szilikon tokok mellett egyéb különlegesebb kivitelt is fognak tartogatni az egyedi kinézet szerelmeseinek.