Menu Close

RedMagic 8S Pro bemutató: A színtiszta erő

A RedMagic 8S Pro nagyon hasonlónak tűnik elődjéhez, de vajon többről van szó? Utánajárunk.

Az év elején a RedMagic 8 Pro lenyűgözött extrém teljesítményével, nagyszerű akkumulátor-üzemidejével és éles, új dizájnjával. Most megérkezett az utódja – de hasonló kialakítással és ugyanazzal a processzorral a magjában, ami elgondolkodtatott, hogy miért is létezett egyáltalán.

A 8 Pro a világ leggyorsabb játéktelefonja volt a megjelenésekor, de az azóta eltelt idő alatt lemaradt az első helyről. A Snapdragon 8 Gen 2 különlegesen túlhajtott változatával és egy megújult hűtési megoldással a 8S Pro szeretné visszaszerezni ezt a csúcsot.

Néhány hetet töltöttem a RedMagic 8S Pro tesztelésével, és annak számos szoftveres funkciójával. Íme, amit megtudtam.

Tervezés

Méretek: 163,98 x 76,35 x 9,47 mm
Súly: 228 g
Befejezési lehetőségek: (fekete), Platinum (ezüst), Aurora (átlátszó fekete)
A RedMagic 8S Pro megtartja az előző generációval bevezetett szögletes, éles sarkokkal ellátott kialakítást. A méret, a forma és a súly nagyjából azonos, ahogyan a gombok, a portok és a szellőzőnyílások elhelyezkedése is. Ami azonban újdonság, az a kivitel és a színválaszték.

Nálam a Midnight modell van tesztelésre, és igazán egyedi textúrával rendelkezik a hátlapon. A RedMagic ezt 3D nano-metszett kialakításnak nevezi, és engem egy bakelitlemezre emlékeztet. A telefon ventilátorából körkörös gyűrűk indulnak ki, és a fény hatására a barázdák mentén tükröződések csillognak.

A játéktelefonok szabványai szerint ez egy meglehetősen finom megjelenés, de amikor megnyitsz egy játékot, a fényjáték elkezdődik. Amikor a ventilátor működésbe lép, piros, kék, zöld és sárga LED-ekkel világít, és a hátlapon lévő átlátszó gyűrűn keresztül látható. Engem ez meglepett, hiszen kikapcsolt állapotban csak egy maratott dizájnnak tűnik. Ez egy igazán klassz hatás.

A világítás többi része nagyon hasonló ahhoz, amit a RedMagic 8 Pro-nál láttunk, a vállkioldók alatt minden egyes gomb alatt van egy megvilágított szöveg és a RedMagic logó középen. Úgy tűnik, hogy a funkcionalitás is változatlan marad, ezek a LED-ek folyamatosan világítanak, a zenével együtt pulzálnak, vagy egy előre beállított villogó vagy lélegző mintát jelenítenek meg. Amikor a ravaszok aktívak, a megfelelő oldal piros vagy kék színben világít a ravasz megnyomásakor, bár amennyire meg tudjuk állapítani, nem lehet megváltoztatni a ravaszok színét.

Természetesen, ha nem tetszik a fényjáték, akkor teljesen kikapcsolhatod, beleértve a ventilátor LED-eket is. Nekem személy szerint nagyon tetszik a világítás, és hasznosnak tartom, hogy a LED-ek világítanak, amikor egy olvasatlan értesítés látható.

A Platinum színváltozat lényegében ugyanaz, mint az általam tesztelt Midnight változat, csak világosabb ezüst színben. Van egy Aurora változat is, amely a RedMagic jellegzetes fekete és átlátszó dizájnja, és vitathatatlanul ez a leglátványosabb a csoportból. Ez azonban lemarad a menő, nano-maratott radiális mintázatról.

Az új felület ésszerűen tapad, így a bátor felhasználók bátran használhatják tok nélkül is. Én féltem a karcolásoktól, mivel úgy érzem, hogy hajlamos lenne a jelölésre, ezért a mellékelt átlátszó akril tokot használtam a tesztelés során. Sajnos maga a tok rendkívül hajlamos a karcolódásra és a karcolásokra, és nagyon lerontja a telefon sima megjelenését. Remélem, hogy a RedMagic kiad egy szebb kinézetű tokot ehhez a készülékhez, mivel a RedMagic telefonokhoz kevés a harmadik féltől származó lehetőség.

Teljesítmény és szoftver

  • Qualcomm Snapdragon 8 gen 2 (3,36 GHz-es CPU, 719 MHz-es GPU)
  • 12GB / 16GB LPDDR5X, 256GB / 512GB UFS 4.0 tárhely
  • 6000 mAh kétcellás akkumulátor, 65 W-os GaN gyorstöltés
  • ICE 12.0 hűtőrendszer

A teljesítmény az, ahol a dolgok kezdenek érdekessé válni. Ahogy a bevezetőben említettem, ez a telefon is a Snapdragon 8 Gen 2 SoC-n fut, azonban ez a modell egészséges túlhajtással rendelkezik, ami egy lépéssel a konkurencia elé helyezi.

A RedMagic szerint a 8 Gen 2 ezen verziója 2,5 százalékkal gyorsabb a CPU-n és 5,7 százalékkal gyorsabb a GPU-n. Emellett a márka saját Red Core 2 chipjével párosul. Ez a másodlagos chip kezeli az összes extra játékfunkciót, például az audio EQ-t, a ventilátorvezérlést, a haptikus visszajelzést és az RGB világítási effekteket. Az ötlet lényege, hogy a SoC a tiszta teljesítményre koncentrálhasson, míg a Red Core 2 a kiegészítő feladatokat végzi.

Nem ez az egyetlen dolog, ami javíthat a teljesítményen, azonban a hőkezelési megoldás is újratervezésen esett át. Van egy új, plusz méretű párolgókamrás hűtőlemez, valamint egy grafénréteg, amely elvezeti a hőt a képernyőről, és csökkenti az akkumulátor hőmérsékletét töltés közben. A ventilátor viselkedése is módosult. A ventilátor fordulatszáma mostantól a teljesítményterheléstől függően emelkedik és csökken, míg korábban vagy be volt kapcsolva, vagy kikapcsolt állapotban volt.

Ha úgy találod, hogy a standard profilok nem elégségesek, a Diablo módba lépve tovább növelheted a teljesítményt. Ilyenkor pedig felugrik egy figyelmeztetés, amely szerint “a mobileszköz energiafogyasztása és hőtermelése jelentősen megnövekszik” ebben az üzemmódban. Mégis, jó, ha van, még ha nem is olyasmi, amit állandóan használni fogsz.

Lefuttattam a 3D Mark Wildlife Extreme benchmarkot, és 3827 pontot kaptam a standard beállítások mellett, és a Diablo mód aktiválásával ez a pontszám 3847-re nőtt. A RedMagic 8 Pro összehasonlításképpen 3698-as átlagpontszámmal rendelkezik, így ez elég nagy teljesítménynövekedés. Ezzel a ranglista közös első helyére került, megelőzve a ROG Phone 7 Ultimate-et, amely 3745-ös átlagpontszámot ért el.

Gyakorlati szempontból ez a telefon minden általam ismert androidos játékot képes futtatni maximális beállítások mellett, a legmagasabb képkockasebesség beállítások kiválasztásával. Nyomás alatt is hűvös marad, és a Genshin Impact egy jó órán keresztül játszott, mielőtt a keret elkezdett volna melegedni. Még ekkor is kényelmes maradt a kézben tartani.

Mint mindig, a RedMagic szoftverével végtelen számú játéklehetőség állítható és konfigurálható, beleértve a rendkívül érzékeny és testre szabható érintésindítót a telefon keretén. A legutóbbi generáció óta több funkciót is hozzáadtak.

Az egyik kedvenc új funkcióm a 4D atmoszférikus rezgés, amely a telefon nagy teljesítményű haptikus motorjait használja, hogy bizonyos játékokhoz dübörgő visszajelzést adjon. Kipróbáltam a PUBG Mobile játékkal, és nagyon kielégítő, hogy van egy kis haptikus visszajelzés, amikor tüzelsz vagy találatot kapsz. Igazából kicsit meglepő, hogy a játékok alapértelmezésben nem teszik ezt, mert határozottan növeli az élményt. Az egyetlen hátránya, hogy úgy tűnik, hogy a rezgés a játék hangkimenetéhez kapcsolódik, így a telefon a menü zenéjével, valamint a játékbeli párbeszédekkel együtt rezeg.

Ítélet

Összességében a RedMagic 8S Pro egy nagyon hasonló telefon, mint a RedMagic 8 Pro. Az előző modell a piac egyik leggyorsabb játéktelefonjaként debütált, és az utódja is ugyanezt teszi. Összefoglalva, mi változott – a Snapdragon 8 Gen 2 túlhajtással érkezik, a hűtési megoldás javult, új operációs rendszer van extra játékfunkciókkal, és a stílus is frissült.